De Maasvallei Grensmaas regio

tips in de omgeving

Limburg staat garant voor Bourgondische gezelligheid. Limburg is eigenlijk grenzeloos; een mengeling tussen Nederland, België en Duitsland. U zult zich er snel thuis voelen. Alles in Limburg is anders, ook het landschap is er heuvelachtiger dan in de rest van het land. Onder fietsers is de Maasstadjes-route dan ook al jaren populair. Maar ook varend is deze route zeker de moeite waard, want de Maasstadjes langs de route zijn stuk voor stuk aanraders. De thuishaven van Otter Easy Houseboats, jachthaven De Spaanjerd, ligt op de grens van Nederland en België op 5 km van het witte stadje Thorn. De haven is verbonden met grote waterplassen waar tal van watersporten beoefend kunnen worden. Hij staat ook in verbinding met een internationaal netwerk van bevaarbare waterlopen. De Spaanjerd is bovendien de ideale uitvalsbasis om in de omgeving te shoppen, fietsen en wandelen.  

Roermond en de Designer Outlet

De grootste stad in de omgeving van de steiger van Otter Easy Houseboats is Roermond. Deze bisschopsstad biedt voldoende oude gebouwen en horecagelegenheden om u een dag te vermaken, zoals het mooie Munsterplein met de Munsterkerk en de Sint Christoffelkathedraal. Op mooie zomeravonden moet u echt naar de Roerkade. En bezoek natuurlijk ook Designer Outlet Roermond: hét shoppingparadijs met grote merken op minder dan een half uur rijden van De Spaanjerd.  

RivierPark Maasvallei

Dwars door RivierPark Maasvallei lopen diverse wandelroutes die het ontdekken waard zijn. Bij de 5 toegangsdorpen en startplekken aan de Belgische zijde (Kessenich, Aldeneik, Stokkem, Leut en Oud- Rekem) vind u een informatiebord over de bijbehorende wandelgebieden, elk met een eigen karakter. De routes variëren van 2,5 tot 15 km. Aan de Nederlandse zijde vind je wandelgebied Borgharen met routes variërend van 8 tot 19 km.  

Thorn

Het witte stadje Thorn staat bekend om zijn vele witte huisjes, schattige kinderkopjes én pannenkoeken. Vroeger was het een miniatuurvorstendom met eigen rechtspraak en een eigen munt. Wanneer u voor de stad afmeert, loopt u over de statige toegangslaan zo het centrum in.  

Stevensweert

Stevensweert is een mooi oud vestingstadje op het ‘Eiland in de Maas’, tussen twee Maasarmen in. U vindt er een reconstructie van de aarden wallen en brede gracht van vroeger. Aan de rand van het kleine dorpje liggen de Hompesche Molen (300 jaar oude graanmolen, de hoogste stellingmolen van Limburg) en de Molenplas (stepping stones, struinnatuur, grote grazers) die beheerd worden door Natuurmonumenten.  

Maaseik

In België is Maaseik absoluut een bezoekje waard. Het is de geboortestad van de gebroeders Van Eyck (schilders) en heeft vele gezellige terrasjes en restaurants aan het 18e-eeuwse marktplein. Een prachtige Limburgse Maasstad waar altijd iets te beleven is!  

Ontspannen op het water

Met de houseboats vaar je heerlijk rustig over de Maas en de Maasplassen. De snelheid van 6 tot 9 km/u is perfect om te genieten van het uitzicht. Kom tot rust in de natuurgebieden, neem eens een duik of ga lekker zonnebaden op het zonnedek of op een van de vele stranden. Op de Maasplassen kom je helemaal tot rust. Kijk voor meer informatie ook op:

Meer vragen?

neem contact op!

Klik op de afbeelding voor de tips van Toerisme Visit Kinrooi

"
supboarden op de Maasplassen Otter Easy Houseboats
supboarden op de Maasplassen Otter Easy Houseboats

Zin in een watervakantie?

reserveer je boot naar keuze