Vissen op de Maasplassen

Beleef de natuur op het water

Vissen op de Maasplassen

Ben je op zoek naar een unieke ervaring op het water? Ontdek de prachtige natuur van de Maasplassen tijdens een onvergetelijk vistrip. Of je nu een ervaren visser bent of net begint, onze comfortabele boten bieden voor ieder wat wils. Neem je eigen vishengel mee om uit te gooien. Vaar eerst een stuk het water op, gooi het anker uit en wat is er dan mooier dan in de stille natuur te wachten tot je de eerste vis aan de haak slaat.

Visvergunning

Om te mogen vissen heb je wel een visvergunning nodig. Deze kan je kopen bij het Postkantoor Bpost in Maaseik (voor België):

Monseigneur Koningsstraat 37, 3680 Maaseik, België

Openingstijden van 9 – 12 uur en van 14 – 17 uur.

Voor Nederland kan je terecht op de site www.vispas.nl om een vergunning online te kopen.

Voor visspullen kan je terecht bij hengelwinkel De Snoek, venlosesteenweg 34, 3640 Ophoven 

 

Vissen met Otter Easy Houseboats op de maasplassen

Onze boten

Kies uit onze huisboten Comfort M en Comfort XL, geschikt voor 4 tot 6 personen, of ga voor de Compact klasse, perfect voor beginners met ruimte voor 4 personen. Geniet van het (kleine) loungedek, de watertrap en je eigen terras waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van een drankje. Onze boten zijn jouw thuisbasis op het water, met alle voorzieningen die je nodig hebt, zoals een keuken, badkamer en verwarming. Wil je extra luxe? Dan is onze Luxboot de ideale keuze, met twee overdekte buitendekken, een luxe badkamer met bad en een zespersoonseettafel. Voor wie liever niet zelf wil varen, bieden wij ook de mogelijkheid om een schipper bij te boeken.

Zelf varen of niet?

Voor wie zelf wil varen, is de schipperstraining vooraf verplicht. Die boek je eenvoudig bij als extra optie. In ongeveer een uur leer je alle basisvaardigheden voor het varen met een huisboot. Vaar je liever niet zelf maar wil je wel met de groep het water op en de plassen verkennen? Boek er dan een schipper bij. Bijkomend voordeel: hij of zij kan je ook alles vertellen over de geschiedenis, natuur en cultuur van de Maasvallei. Je kunt een schipper per dagdeel inhuren.

dameskapiteins bij Otter Easy Houseboats5

Praktische informatie

In De Spaanjerd is er voldoende ruimte om te parkeren. Daar zijn ook alle luxe sanitaire voorzieningen, zoals douches en toiletten. Horeca is er op loopafstand en in de omgeving is een uitgebreid fiets- en wandelnetwerk. In de wintermaanden worden alle boten in principe stilliggend verhuurd. Lees hier meer informatie over varen en wanneer er wel of niet gevaren kan worden.

Otter Easy Houseboats gas bbq

Kijk hier welke boten beschikbaar zijn in jouw gewenste visperiode

naar reserveren