De Maasvallei Grensmaas regio

tips in de omgeving

Limburg staat garant voor Bourgondische gezelligheid. Limburg is eigenlijk grenzeloos; een
mengeling tussen Nederland, België en Duitsland. Je zult je er snel thuis voelen. Alles in Limburg is anders, ook het landschap is er heuvelachtiger dan in de rest van het land. Onder fietsers is de Maasstadjes-route dan ook al jaren populair. Maar ook varend is deze route zeker de moeite waard, want de Maasstadjes langs de route zijn stuk voor stuk aanraders.

De thuishaven van Otter Easy Houseboats, jachthaven De Spaanjerd, ligt op de grens van Nederland en België op 5 km van het witte stadje Thorn. Deze jachthaven is uniek in West Europa. Met bijna 1000 ligplaatsen is dit een van de grootste binnenjachthavens. De jachthaven wordt beheerd door Marec DV. De haven is verbonden met grote waterplassen waar tal van watersporten beoefend kunnen worden. Hij staat ook in verbinding met een internationaal netwerk van bevaarbare waterlopen. De Spaanjerd is bovendien de ideale uitvalsbasis om in de omgeving te shoppen, fietsen en wandelen.

 

Toerisme Visit Kinrooi

Toerisme Kinrooi maakt er een erezaak van om u tijdens deze mooie reis met raad en daad bij te staan. Een handige brochure kan je hier downloaden en is meer dan
een opsomming van de toeristische bezienswaardigheden. Het is een magazine waarin je wordt meegenomen door de mooiste verhalen uit de gemeente Kinrooi. Het aanbod is eindeloos: actief, passief, natuur of cultuur, water of land, wandelen of fietsen…

Roermond en de Designer Outlet

De grootste stad in de omgeving van de steiger van Otter Easy Houseboats is Roermond. Deze bisschopsstad biedt voldoende oude gebouwen en horecagelegenheden om je een dag te vermaken, zoals het mooie Munsterplein met de Munsterkerk en de Sint Christoffelkathedraal. Op mooie zomeravonden moet je echt naar de Roerkade. En bezoek natuurlijk ook Designer Outlet Roermond: hét shoppingparadijs met grote merken op minder dan een half uur rijden van De Spaanjerd.

 

RivierPark Maasvallei

Dwars door RivierPark Maasvallei lopen diverse wandelroutes die het ontdekken waard zijn. Bij de 5 toegangsdorpen en startplekken aan de Belgische zijde (Kessenich, Aldeneik, Stokkem, Leut en Oud- Rekem) vind je een informatiebord over de bijbehorende wandelgebieden, elk met een eigen karakter. De routes variëren van 2,5 tot 15 km. Aan de Nederlandse zijde vind je wandelgebied Borgharen met routes variërend van 8 tot 19 km.

 

Thorn

Het witte stadje Thorn staat bekend om zijn vele witte huisjes, schattige kinderkopjes én pannenkoeken. Vroeger was het een miniatuurvorstendom met eigen rechtspraak en een eigen munt. Wanneer je voor de stad afmeert, loop je over de statige toegangslaan zo het centrum in.

 

Stevensweert

Stevensweert is een mooi oud vestingstadje op het ‘Eiland in de Maas’, tussen twee Maasarmen in. Je vindt er een reconstructie van de aarden wallen en brede gracht van vroeger. Aan de rand van het kleine dorpje liggen de Hompesche Molen (300 jaar oude graanmolen, de hoogste stellingmolen van Limburg) en de Molenplas (stepping stones, struinnatuur, grote grazers) die beheerd worden door Natuurmonumenten.

 

Maaseik

In België is Maaseik een bezoekje waard. Het is de geboortestad van de gebroeders Van Eyck (schilders) en heeft vele gezellige terrasjes en restaurants aan het 18e-eeuwse marktplein. Een prachtige Limburgse Maasstad waar altijd iets te beleven is!

 

Ontspannen op het water

Met de houseboats vaar je heerlijk rustig over de Maas en de Maasplassen. De snelheid van 6 tot 9 km/u is perfect om te genieten van het uitzicht. Kom tot rust in de natuurgebieden, neem eens een duik of ga lekker zonnebaden op het zonnedek of op een van de vele stranden. Op de Maasplassen kom je helemaal tot rust.

Kijk voor meer informatie ook op:

Meer vragen?

neem contact op!

Klik op de afbeelding voor de tips van Toerisme Visit Kinrooi

"
supboarden op de Maasplassen Otter Easy Houseboats
supboarden op de Maasplassen Otter Easy Houseboats

Zin in een watervakantie?

reserveer je boot naar keuze

Bestel een cadeaubon

Het mooiste moment in het leven is je geliefden blij maken met een geschenk.
Verras je dierbaren met een persoonlijke cadeaubon voor een huisbootvakantie in Limburg. Eenvoudig en uniek, verzonden via e-mail of per post. Bestel via het bestelformulier en kies een bedrag of bepaal een bedrag naar eigen keuze.Totaal


Geschenkgutschein

Der schönste Moment im Leben ist, Ihre Lieben mit einem Geschenk glücklich zu machen.
Überraschen Sie Ihre Lieben mit einem persönlichen Geschenkgutschein für einen Hausbooturlaub in Holland. Einfach und einzigartig, per E-Mail oder Post verschickt.

Bestellen Sie über das Bestellformular und wählen Sie einen Betrag Ihrer Wahl.Totaal