Huisboot huren Maasplassen Belgisch en Nederlands Limburg

Over ons

 Hoe het allemaal begon

 

Wij zijn vast niet de enigen die wel eens gedroomd hebben over wonen op het water. De rust, midden in de natuur, dat ultieme gevoel van vrijheid. Het turen over het water, de prachtigste zonsondergangen en herinneringen maken waar nog vaak aan teruggedacht wordt. Het idee van een eigen boot spookte dan ook steeds vaker door ons hoofd, want na al die jaren was de liefde voor boten nog steeds niet afgenomen. Maar wat voor boot dan? Een groot jacht? Of hoe zat dat met die ‘varende vakantiehuizen’ die we wel eens zagen en die zo knus leken: de ‘houseboats’ die in Duitsland, Frankrijk en Finland zo populair zijn?

 

De thuishaven en de bouw

Er werden plannen gesmeed over hoe zo’n ‘huisboot’ er dan uit zou kunnen zien. De grootte, de inrichting, het comfort… vraag na vraag kwam voorbij. Wat we zeker wisten, was dat hij er gezellig en toch modern uit moest zien en dat we de boot niet zelf wilden bouwen maar een professional met ervaring in de arm wilden nemen. We vonden een werf die onze wensen kon verwezenlijken. Na een bezoek aan de werkplaats, het keuren van de materialen en een ‘proefrit’ hadden we weinig overtuigingskracht meer nodig. We besloten de sprong in het diepe te wagen! De bekende Rollyboot Werf in Brandenburg an der Havel in (Duitsland) en de La Mare Houseboat in Polen kregen de opdracht onze huisboten te bouwen, onder de naam Otter Easy Houseboats. 

Toen dat punt afgevinkt was, popte alweer de volgende vraag op: in welke haven willen we onze boten leggen, en dus onze gasten verwelkomen? Onze zoektocht naar een mooie ligplaats begon. Eentje die niet alleen van alle gemakken voorzien is, maar die net dat beetje extra heeft en bovenal een wijds en schitterend uitzicht over het gebied waar wij zo van houden. Al snel kwamen we bij de prachtig gelegen haven De Spaanjerd in Kinrooi (Ophoven) uit. Jachthaven De Spaanjerd is een echte familiejachthaven met ruime ligplaatsen en een uitzicht dat nooit gaat vervelen. Hier zijn we gestart met onze eerste huisboot, die onmiddellijk een gevoel van vakantie oproept met zijn zonnedek om te ontspannen, zijn terras om te ontbijten en zijn gezellige zitgedeelte. Meer heeft U niet nodig voor een droomvakantie! Dus waarom weer kiezen voor een standaard B&B of vakantiewoning, terwijl er een veel leuker alternatief is?

 

Het gemak en plezier van huisboten

 

Wij van Otter Easy Houseboats vinden het belangrijk dat U ontspannen door het prachtige grensrivierlandschap van Belgisch en Nederlands Limburg kunt varen. Niet alleen omdat Limburg een hele mooie omgeving is, maar ook omdat we een easy, relaxte vaarvakantie mogelijk willen maken. De huisboten zijn gemakkelijk te varen en manoeuvreren, zeer wendbaar en bieden U het vaarplezier dat U voor een ontspannen huisbootvakantie nodig hebt. We maken varen toegankelijk en bereikbaar, terwijl U tegelijkertijd van hetzelfde comfort als dat van een luxe vakantiewoning of appartement geniet! 

In andere landen is de inzet van boten als vakantiewoning al heel normaal. Mensen vinden het een prettige manier van recreëren. Een belevenis! Daarom willen wij onze gasten ook zo’n ervaring aanbieden door ze een compleet ingerichte huisboot te verhuren. We genieten ervan als we onze gasten zien genieten en willen een laagdrempelige vaarvakantie nog laagdrempeliger maken. 

 

 

Varen of niet varen

 

U kunt onze boten zowel varend als niet varend huren. Heeft U nog vragen? Stel ze gerust via de chat of het contactformulier.

Heeft U nog wensen? Laat het ons weten! Otter Easy Houseboats communiceert snel, open en eerlijk. Gooi de trossen los en geniet nu al van de voorpret!  

Meer vragen?

Zoek in de ‘veelgestelde vragen’ voor antwoord op uw vraag.

Of neem contact op!

Stel uw vraag via het contactformulier

Zin in een watervakantie?

reserveer je boot naar keuze