Veelgestelde vragen

 

Heb je toch nog vragen over één van onze houseboten, kijk dan hieronder of je het antwoord kunt vinden. Of neem contact met ons op via het contactformulier.

Reserveren en Extra Opties
Is mijn gewenste datum al gereserveerd?

Onze kalender maakt een verschil tussen ‘gereserveerd’ en ‘geboekt’. Dit omdat een reservering een week vastgehouden wordt. Is de aanbetaling op tijd binnen, dan wordt de reservering omgezet in een definitieve boeking. Zo niet, dan vervalt de reservering. Kijk daarom na een week nog een keer op de kalender, want misschien is er weer een datum vrijgekomen. Je kunt ook contact met ons opnemen via de chatfunctie op de website of een e-mail sturen met je wensen. Wij proberen je te helpen: klantcontact@otter-ehb.com

Wat kost een vakantie op een Otter Easy Houseboats huisboot?

 De huurprijs hangt af van het seizoen, de duur van de vakantie en het besluit om wel of niet te gaan varen met de boot. Je boekt al een Otter Easy Houseboat vanaf € 188 per nacht.

Extra opties:

 • mogelijkheid tot varen met de huisboot, afhankelijk van het type huisboot. Vanaf € 90,- voor de hele periode. Prijs is inclusief schipperstraining;
 • verbruiksafhankelijke brandstofkosten;
 • verplichte eindschoonmaak (prijs is afhankelijk van type huisboot);
 • gemeentelijke overnachtingsbijdrage, terug te vinden op uw reserveringsbevestiging;
 • de borgsom: deze vindt u terug op uw reserveringsbevestiging;
 • eventuele annuleringsverzekering (direct bij reserveren af te sluiten);
 • de hond mag mee voor € 30,- (hele periode).

  De borgsom kunt u apart verzekeren via Yachtpool. Klik hier om de opties te bekijken.

Buiten de getoonde prijzen kunnen op onze homepage, op onze Facebookpagina of andere boekingsplatformen tijdelijke acties lopen. Kijk dus zeker af en toe op onze homepage of Facebookpagina.

Hoeveel nachten dienen minimaal geboekt te worden?

In het voorseizoen, de winter en het naseizoen, bieden we naast week, weekend en midweek boekingen ook boekingen aan voor 2 nachten. In principe bieden wij in het hoogseizoen alleen week, weekend en midweek boekingen aan. De sleuteloverdracht in het hoogseizoen is op maandag of vrijdag.

-Lang weekend: vrijdag-maandag, 4 dagen / 3 nachten

-Midweek: maandag-vrijdag, 5 dagen / 4 nachten

-Week: maandag-maandag of vrijdag-vrijdag, 8 dagen / 7 nachten

Kortere tijdseenheden kunnen in het hoogseizoen alleen last minute (1 week voor de reservering) geboekt worden. Vraag ons bij afwijkende wensen naar de mogelijkheden, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Welke extra’s kan ik bijboeken?

Onderstaande Extra Opties of afspraken die tussen jou en ons worden gemaakt, zoals een transfer vanaf het treinstation of het inkopen van levensmiddelen.

Op de pagina Extra opties staan alle Extra's die geboekt kunnen worden, zoals één of meerdere sloepen voor een dag of meerdere dagen, Luxe ontbijtjes voor alle opvarenden, een privé-schipper of fietsen huren. Klik hier om alle mogelijkheden te bekijken.

Bestel onderstaande Extra Opties s.v.p. direct bij je reservering of informeer ons minimaal een week voor je huisbootvakantie over je wensen:

- Dekbed + overtrek: € 15 p.p;

- Handdoekenpakket € 4,50 p.p;         

- Supboard: € 58,- per reservering;

- Gasbarbecue: € 30,- per boeking; 

Wanneer ontvang ik mijn boekingsdocumenten?

Na je online reservering ontvang je een reserveringsbevestiging op het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Na controle van je informatie ontvang je - ook per e-mail - de huurovereenkomst en de factuur. Deze kan online betaald worden.

Kan ik een Otter Easy Houseboat cadeaubon kopen?

Ja! Je kunt je geliefde, je ouders, je vrienden of wie dan ook een geluksmoment geven!

Onze tegoedbonnen zijn verkrijgbaar in geschenkverpakking als flessenpost.

Bestel je cadeaubon eenvoudig via onze webshop, e-mail naar klantcontact@otter-ehb.com, chat met ons of bel +31 6 1509 5489. De cadeaubon is niet persoonsgebonden en op ieder moment overdraagbaar.

Help, het lukt mij niet om online te boeken!

In het het geval dat het niet lukt om te boeken, stuur je ons een berichtje via het contactformulier, per e-mail of via de chatfunctie. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een oplossing te vinden.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Annuleringskosten worden in rekening gebracht volgens onderstaand overzicht:

 • 15% van de overeengekomen huursom in geval van annulering tot drie maanden vóór de aanvang van de huurperiode;
 • 50% van de overeengekomen huursom in geval van annulering tot twee maanden vóór de aanvang van de huurperiode;
 • 75% van de overeengekomen huursom in geval van annulering tot één maand vóór de aanvang van de huurperiode;
 • 100% van de overeengekomen huursom in geval van annulering binnen één maand vóór de aanvang van de huurperiode dan wel op de ingangsdatum van de huurperiode, alle voornoemde schadeloosstellingbedragen met een minimum van € 68,--.

Voor het verstrijken van de termijnen is de datum van de ontvangst van de boeking  bij ons bindend. Wij hebben daarnaast het recht om de ontvangen aanbetaling te verrekenen. Om annuleringsrisico's af te dekken, raden we je aan om een ​​annuleringsverzekering af te sluiten.

Lees ook onze Algemene Voorwaarden Hiswa-Rekron artikel 7.

Mag ik varen zonder vaarbewijs?

Alle huisboten van Otter Easy Houseboats mogen gevaren worden zonder vaarbewijs. Varen boek je als extra optie voor de hele periode. Dit is inclusief een verplichte gratis schipperstraining. Beschik je al over een vaarbewijs, dan volg je alsnog de schipperstraining. Wil je wel varen, maar laat je dit graag over aan een ervaren schipper, dan is deze per dagdeel in te huren. Voor de Luxboot is dit ook de enige mogelijkheid om te kunnen varen. Dit kan bij reserveren worden aangegeven of later afgesproken worden.

Mag ik de huisboot alleen of alleen met mijn kinderen besturen?

Neen, er zijn minimaal 2 volwassen personen nodig om veilig te varen met een huisboot. Deze personen moeten minimaal 21 jaar zijn. De afmeer- en aflegmanoeuvres zijn moeilijk alleen te bevaren, vooral in winderige omstandigheden. Daarom is het niet toegestaan om alleen of alleen met kinderen te varen. Voor de Comfort klasse XL de 'Tenacious' is het verplicht om met 3 volwassenen of 2 volwassenen en een sterke tiener te varen.

Kan ik met mijn Otter Easy Houseboats huisboot sluizen?

Nee. Met onze huisboten kan niet door de sluizen gevaren worden. Er zijn ook mooie tochten in de regio te maken zonder een sluis te passeren.

Wind en storm! Wat te doen?

Onderstaande tabel geeft je een overzicht van hoe te handelen bij verschillende windsterkten.

Wind

sterkte

Beschrijving 

windsterkte

Golf

beweging

Uitwerking

boot

Windsnelheid

km/h

0 windstilte geen geen 0-0,9
1 zwak rimpeling geen 1-5
2 zwak zwak geen 6-11
3 matig lichte golfjes lichte deining 12-19
4 matig

matige tot sterke

golfslag

deining: een beetje 

tegensturen, eerstvolgende haven binnenvaren

en de boot vastleggen.

20-28
5 vrij krachtig

sterke onrustige 

golfslag

beweegt sterk 29-38
6 krachtig   eerstvolgende haven binnenvaren en boot
vastleggen of een windstille
baai zoeken en de boot vastleggen
39-49
7 hard   vaarverbod 50-61
8 stormachtig   vaarverbod 62-74
9 storm   vaarverbod 75-88
10 zware storm   vaarverbod 89-102
11 zeer zware storm   vaarverbod 103-117
12 orkaan   vaarverbod >117
Is het toegestaan om fietsen mee te nemen?

Nee, vanwege de geringe ruimte aan boord en de grote kans op beschadiging mogen er geen fietsen mee aan dek genomen worden.

Toerisme VIsit Kinrooi verhuurt fietsen om de prachtige omgeving op een andere manier te verkennen. Hun kantoor zit vlak naast de jachthaven. Klik hier voor meer informatie.

Mag mijn hond mee?

Ja, je trouwe viervoeter mag je meenemen. Voor deze extra optie wordt € 30,-  per reservering in rekening gebracht (1 hond per huisboot, een tweede hond in overleg). Stuur ons  een e-mail wanneer je andere huisdieren wilt meenemen. Wanneer er schade is ontstaan door toedoen van huisdieren wordt deze verhaald op de huurder.

Worden er transfers aangeboden naar het station of vliegveld?

Wil je met het openbaar vervoer komen? Wij bieden tegen een vergoeding een shuttleservice aan naar een trein- of busstation of vliegveld in de regio. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste verbinding.

Reserveren en Extra Opties
Thuishaven Otter Easy Houseboats & overdracht huisboot
Waar bevindt zich de thuishaven van Otter Easy Houseboats?

Onze thuishaven is De Spaanjerd (Marec), in de grensplaats Kessenich (België): 3 km van het historische witte stadje Thorn, 15 km van Roermond, 35 autominuten van Maastricht, 40 autominuten van Eindhoven en 45 autominuten van Mönchengladbach.

Waar kan ik parkeren?

Op 200 meter van de Otter Easy Houseboats steiger bevindt zich op het haventerrein van Marec een afgesloten parkeerterrein. Parkeren is € 1,98 per dag. Naast de parkeerplaats staan bagagetransportwagentjes die gratis gebruikt mogen worden. Ook zijn er 4 laadpalen beschikbaar om een elektrische auto op te laden.

Hoe vindt de overdracht van de huisboot plaats?

Wij maken je bij aankomst wegwijs op de huisboot en met de bediening, de uitrusting en de accessoires. Onze crew draagt de huisboot schoon en gereed voor vertrek over. De huisboot wordt met een volle benzinetank, drinkwatertank en gasfles en een lege afvalwatertank opgeleverd.

De huidige status van de huisboot, motor en de volledigheid van de uitrusting en de inventaris worden bij de overdracht aan de hand van een check- en inventarislijst met jou samen gecontroleerd, bevestigd en ondertekend door zowel jou als ons.

Wanneer kunnen we onze huisboot in gebruik nemen en wanneer moet de huisboot weer worden teruggegeven?

De overdracht en teruggave van de huisboot vindt aan de Otter Easy Houseboats steigerplaats (Q) in de thuishaven plaats. De overdracht vindt volgens de huurovereenkomst plaats tussen 13.00 en 17.00 uur op de aankomstdag. De teruggave dient tussen 8.00 uur en 10.00 uur plaats te vinden. U kunt ook een latere uitcheck bijboeken.

Kunnen we op de aankomstdag al eerder op de boot?

De overdracht van de huisboot vindt volgens de huurovereenkomst plaats na 13.00 uur op  de aankomstdag. Wanneer je een vroegere overdracht wenst, neem dan contact met ons op. Afhankelijk van de bezetting van de huisboten en de capaciteit van de reinigingscrew bieden wij je een vroegere overdracht aan.

Thuishaven Otter Easy Houseboats & overdracht huisboot
Wetenswaardigheden over het varen
Zijn er sluizen in de omgeving?

Ja, in de regio zijn sluizen. Het is echter niet toegestaan met onze huisboten door de sluizen te varen.  Er zijn ook mooie tochten te maken zonder een sluis te passeren.

Wat moet ik zelf meenemen?

Comfortabele kleding, zonnebrandcrème, badpakken, hygiëneartikelen, wasmiddel, platte schoenen, regenkleding, handdoeken en beddengoed (indien niet bijgeboekt), een zaklamp, amusementspellen, een verrekijker en muggenspray mogen niet ontbreken in je bagage. Vergeet ook niet voldoende etenswaren en drinken mee te nemen. En natuurlijk goede zin!

In verband met mogelijke beschadigingen aan het dek en vanwege je veiligheid mogen alleen rubberen zoolschoenen worden gedragen op een huisboot.

Zijn er vaartocht suggesties?

Aan boord ligt een schippersgids met waterkaarten, wandel- en fietsroutes en veel informatie over restaurants, winkels en evenementen in de regio.

Hoeveel uur vaar je dagelijks?

Een huisbootvakantie betekent onthaasten! Ontspannen varen met een snelheid van 6-9 km/u is de richtlijn. Hiermee kun je genieten van het landschap en de oevers van de Maas en de Maasplassen beschermen tegen erosie. De ervaring leert dat 4-5 uur varen overdag voldoende is om de Maasvallei te leren kennen en ervan te genieten en om de batterij van de boot volledig op te laden. Je hoeft geen vast dagelijks doel in te stellen. Geniet ontspannen van een rustige vaarvakantie in een prachtige, natuurlijke omgeving. Leg aan (alleen op meren) waar je wilt of ga naar een haven.

Mogen we overal aanleggen?

De liggelden in onze thuishaven De Spaanjerd zijn gedurende je vakantie bij de prijs inbegrepen. Liggelden voor andere passantenhavens niet.

In de meeste passantenhavens wordt de prijs van de ligplaats bepaald door de afmeting van de boot (ongeveer € 1,- tot € 1,50 per meter bootlengte per nacht). Een ligplaats in andere passantenhavens kost daarom ongeveer € 12,- per nacht.  Bij dit bedrag is het gebruik van elektriciteit, toiletten en douches vaak inbegrepen. Neem wel altijd contact op met de havenmeester als je wilt aanleggen. Uiteraard is het niet toegestaan om aan te leggen bij een steiger met een ‘Privé’ bord of een aanlegverbodsbord.

TIP: Onze eigen exclusieve aanlegsteiger in Thorn kan via onze website hier gereserveerd worden. In principe kunnen ligplaatsen niet gereserveerd worden. Informatie over de jachthavens en passantenhavens vind je in de Marec-De Spaanjerd app en de wateralmanak die zich aan boord bevindt.

Mag ik varen zonder vaarbewijs?

Alle huisboten van Otter Easy Houseboats mogen gevaren worden zonder vaarbewijs. Iedereen, met of zonder vaarbewijs, is verplicht om een schipperstraining bij Otter Easy Houseboats te volgen.

Mag ik vissen?

Ja, maar om te mogen vissen vanaf de huisboot en de oevers is in België en Nederland een visvergunning vereist.

Mag ik overal voor anker gaan?

Van april tot november is het toegestaan om te overnachten op de Maasplassen.

Ook de passantenhavens zijn zeer geschikt om een overnachting door te brengen. TIP: vaar via de Maas naar de plas Grote Hegge naar onze eigen exclusieve aanlegsteiger in Thorn. Reserveer plaats hier. Zo leer je de omgeving goed kennen.  In geval van nood kun je aan elke pier aanmeren. 

Van november tot april liggen de huisboten in de thuishaven. Dan wordt er niet gevaren. 

Wat te doen bij een ongeval?

Allereerst: rustig blijven. Zijn er gewonden of is er sprake van een spoedgeval, bel dan 112 in België en Nederland. Is er geen sprake van spoed, maar wil je wel de (water)politie inschakelen, bel dan met 0900-8844.

Neem in alle andere gevallen contact op met Otter Easy Houseboats, telefoonnummer +31 (0) 615095489 om de schade te melden. De partijen die bij het ongeval betrokken zijn moeten een schadeformulier invullen en ondertekenen. Het schadeformulier vind je in de lade van het rechter aanrechtkastje.

Is een vaartocht met een huisboot in de lente, herfst of winter aan te bevelen?

Bij Otter Easy Houseboats kun je het hele jaar door een huisboot huren. Door de bio-ethanol wandhaard en de heteluchtverwarming hou je de huisboot zelfs bij koud weer aangenaam warm. De Comfort Klasse-boten zijn zelfs op een koude winterdag zeer comfortabel vanwege de isolatie. Wat betreft het comfort kun je dus prima een huisboot huren in de lente, herfst en winter. Hou er wel rekening mee dat je in de periode van november tot en met maart niet mag varen met de boten. Je huurt de boot dan stilliggend in jachthaven de Spaanjerd. Ook dan is het nog steeds genieten in de houseboat. Je hebt een prachtig uitzicht en er is van alles te doen in de omgeving.

Wetenswaardigheden over het varen
Alles rondom de huisboot
Hoe zijn de huisboten uitgerust?

Onze gezellige huisboten zijn uitgerust zoals je mag verwachten: als een goed ingericht appartement. Momenteel beschikt Otter Easy Houseboats over 5 typen huisboten. Iedere huisboot heeft 4 slaapplaatsen, een elektrisch toilet en een kleine keuken. Er is een douche aan boord met een warmwatervoorziening en één of twee slaapkamers (Compact Klasse stapelbed en slaapbank). En natuurlijk de extra's die handig zijn voor een comfortabele bootvakantie: borden, glazen, bestek, potten, schoonmaakproducten, vuilniszakken en de benodigde veiligheidsuitrusting zijn standaard op onze huisboten.

Hoe snel is de huisboot en hoe ver kun je met een volle tank komen?

De kruissnelheid is o.a. afhankelijk van de stroming en de wind. De motor verbruikt ongeveer 2,0 tot 2,5 liter benzine per uur bij een kruissnelheid van 8 tot 10 km/u. De tank heeft een inhoud van 55 liter: genoeg voor 20 tot 25 uur varen. Dit komt ongeveer overeen met het gemiddelde aantal liters dat je nodig hebt om een week te varen. 

Is er gas aan boord?

De kachel en heteluchtverwarming werken op gas. Er is een gasfles met 11 kg aan boord (voldoende voor een week huur). Voor gezellige avonden is er ook een bio-ethanol wandhaard beschikbaar.

Is er een koelkast aan boord?

Ja. er is een koelkast met vriesvak aan boord. We raden je wel aan om slechts enkele bederfelijke voedingsmiddelen mee te nemen.

Hoe werkt de watervoorziening op de huisboot?

Aan boord van onze huisboten is een zoetwatertank (geen drinkwater) met een capaciteit van ongeveer 60 tot 170 liter, afhankelijk van de boot klasse. Dit verse water kan worden gebruikt om te koken of te wassen. Het ‘bereik’ van de zoetwatertank is sterk afhankelijk van je gebruiksgewoonten. Als je tussendoor extra zoet water nodig hebt, kun je dit bijvullen in de dichtstbijzijnde jachthaven. Drinkwater moet voor de vakantie in voldoende hoeveelheden in flessen worden meegenomen aan boord.

Om het toilet door te spoelen, wordt Maaswater aangezogen. Al het afvalwater wordt opgevangen in de afvalwatertank (ongeveer 400 liter) en na je reis weggepompt.

Hoe werkt de stroomvoorziening op de huisboot?

De verlichting aan boord werkt met 12 volt LED verlichting. De 12 volt batterij wordt opgeladen door de motor en een zonnecel op het dak.

Voor de walstroomaansluiting is 230 volt beschikbaar via een stopcontact in de keuken, bijvoorbeeld om een laptop mee op te laden. Het gebruik van apparaten met een voltage van 230 volt is alleen mogelijk wanneer er walaansluiting is, zoals het gebruik van 'zware' elektrische apparaten bijvoorbeeld een haarföhn, broodrooster of koffiemachine.

Voor het opladen van mobiele telefoons is een USB-poort op de radio beschikbaar.

Hoe zijn de bedden uitgerust?

Op onze huisboten zijn dekbedden en kussens voor het geboekte aantal personen beschikbaar. Je kunt je eigen beddengoed en handdoeken meenemen of deze huren bij ons. De matrasafmetingen zijn voor het tweepersoonsbed 160 × 200 cm en voor de eenpersoonsbedden in het stapelbed 60 × 200 cm. De kussenmaat is 80 × 80 cm.

Waar zijn de slaapplaatsen aan boord?

Het zitgedeelte in de cabine kan bij de compact klasse omgebouwd worden tot een tweepersoonsbed, met een ligoppervlakte van 160 x 200 cm. Daarnaast is er een stapelbed (200x 60 cm) in een aparte slaapkamer. Comfortklasse M heeft een keuken met een slaapbank en een tweepersoonsbed in een aparte slaapkamer. Comfort klasse XL heeft 2 slaapkamers met een tweepersoonsbed.

Moet ik beddengoed en handdoeken meenemen?

Dekbedden zijn op iedere boot aanwezig. Je kunt zelf dekbedovertrekken (bedlinnen) en handdoeken (badlinnen) meenemen, maar je hebt ook de mogelijkheid om bed- en badlinnen als extra optie te kiezen bij je reservering.

Moet ik toiletpapier meebrengen?

Nee, het toiletpapier wordt door Otter Easy Houseboats ter beschikking gesteld en mag niet zelf meegebracht worden. Dit toiletpapier is namelijk zelfoplossend, waardoor het toilet niet verstopt raakt.

Wie is verantwoordelijk voor de veiligheid aan boord?

De in de huurovereenkomst genoemde persoon is als schipper verantwoordelijk voor de veiligheid en de afhandeling van de huisboot. Dit geldt ook in het geval dat de huisboot wordt overgelaten aan andere passagiers. Hij/zij moet de huisboot behandelen als zijn/haar eigen eigendom volgens de ‘regels van goed zeemanschap’ en deze hanteren.

Na zonsondergang mag er niet meer gevaren worden.

Handige telefoonnummers:

 

Reddingsbrigade Maasplassen: 0031 6 50 59 73 71.

www.reddingsbrigademaasplassen.nl
Zij zijn alleen actief in de zomerseizoen in het weekend, en op feestdagen.

Is het besturen van een huisboot moeilijk?

Onze boten zijn relatief licht en daarom gemakkelijk te manoeuvreren. Na het volgen van onze verplichte schipperstraining zul je waarschijnlijk snel vertrouwd raken met varen in een huisboot. Het volgen van een schipperstraining is verplicht voor iedereen die wil varen. Beschik je al over een vaarbewijs, dan volg je wel de schipperstraining, maar krijg je 30% korting op het vaarpakket. 

Is er wifi in de havens en aan boord?

Onze thuishaven De Spaanjerd Marec is uitgerust met gratis draadloos internet (wifi). Vanaf het boegterras kan men zorgeloos gratis chatten, e-mailen of surfen op het web. De huisboten zelf zijn niet voorzien van wifi. In vrijwel alle havens in de regio is wifi aanwezig waar je gratis of tegen een kleine vergoeding gebruik van mag maken.

Mag ik barbecueën op de boot?

Barbecueën met een houtskoolbarbecue is op onze huisboten niet toegestaan. Wel heb je de optie om zelf een gasbarbecue mee te nemen of er één te boeken bij ons. Met een gaspatroon van 500 gram kun je ongeveer 4 tot 6 uur barbecueën. 

Zijn de boten beschermd tegen insecten?

De ramen van de huisboot zijn voorzien van horren. Door open deuren - zoals overal in de natuur - kunnen insecten niet 100% worden uitgesloten.

Is er een douche op de boot aanwezig?

In de kajuit van de comfort klasse M en XL bevindt zich een warm water douche. Op het achterterras van de compact klasse boten bevindt zich een koud water buitendouche.

Bovendien vind je in onze thuishaven De Spaanjerd en in onze zusterhaven sanitaire voorzieningen - inclusief douches - die je kostenloos mag gebruiken. In bijna elke haven in de Maasvallei regio zijn sanitaire voorzieningen met douches, die je tegen een kleine vergoeding kunt gebruiken.

Hoe zit het met de eindschoonmaak?

De eindschoonmaak van onze huisboten wordt gedaan door ons serviceteam. De kosten voor de eindschoonmaak zijn afhankelijk van het type huisboot. 

Hoe zijn de huisboten verzekerd?

De Otter Easy Houseboats boten zijn all-risk en WA verzekerd. Het eigen risico van de huurder bedraagt 500,-. De huurder is bij schade aansprakelijk tot de hoogte van het eigen risico. De huurder is volledig aansprakelijk bij schade die door opzettelijke of grove nalatigheid (dronkenschap enz.) veroorzaakt is.

Alles rondom de huisboot
Veiligheid tijdens het varen
Zelf varen of schipper inhuren?

Alle huisboten van Otter Easy Houseboats mogen gevaren worden zonder vaarbewijs.

Wanneer je de optie ‘vaarpakket’ bijboekt, is de schipperstraining inbegrepen om de kneepjes van het vak te leren. Wanneer je wel het water op wil, maar niet zelf wil varen, heb je bij Otter-ehb de optie om een tegen een gereduceerd tarief een schipper in te huren die je ook nog eens alles kan vertellen over de geschiedenis, natuur en cultuur van de Maasvallei.

Tijdens het reserveren voeg je het vaarpakket of een schipper toe. Lees hier meer over het varen >>

Belangrijke telefoonnummers

Otter-ehb 24/7:

+31 (0) 6 150 95 489

In Nederland zijn er 3 belangrijke telefoonnummers voor hulp op het water:

Acute hulp van brandweer, ambulance of politie:

112

Politie, bij geen noodgeval:

+31 (0)900 8844

Algemeen nummer huisarts:

+31 (0)900 333 6333

In België zijn er 3 belangrijke telefoonnummers voor hulp op het water:

Acute hulp van brandweer, ambulance of politie:

112

Ambulance of brandweer:

+32 (0) 100

Algemeen nummer politie:

+32 (0) 101

Veiligheid tijdens het varen

Veiligheid staat bij Otter ehb voorop. Houd heel goed de weerberichten in de gaten, met name waterstanden en storm-voorspellingen. Het is bijvoorbeeld toegestaan om te varen tot windkracht 3.

Lees hier wat je kunt doen om je eigen veiligheid te waarborgen >>

Teruggave van de huisboot
Brandstof tanken?

Je ontvangt de huisboot met een volle tank en je levert hem ook weer in met een volle tank. Indien je de huisboot niet volgetankt inlevert, rekent Otter Easy Houseboats een tankfee van € 7,50 bovenop het bedrag van de getankte brandstof. Op 700 meter van onze steiger kun je tanken bij watertankstation Het Anker.

Waar kan ik het afval gescheiden aanbieden?

In de thuishaven De Spaanjerd zijn afvalstations waar je het afval gescheiden kunt inleveren: glas, papier, plastic en restafval.

Hoe gaat het uitchecken van de boot in zijn werk?

De woonboot dient op de afgesproken tijd bezemschoon en met schoon serviesgoed overgedragen te worden aan de crew van Otter ehb. Ook het afval dient verwijderd te zijn.

Bij terugkomst bekijkt de crew van Otter de conditie van de huisboot, buitenboordmotor apparatuur en wordt de volledigheid van de inventaris gecontroleerd met behulp van de checklist. Indien de benzinetank niet vol wordt ingeleverd, wordt de tank door de crew van Otter bijgevuld en wordt de verbruikte brandstof naast de tankfee  € 7,50  gefactureerd volgens het dagtarief van water tankstation Marec. 

Staat je vraag er niet bij?

Stuur ons een email, chat met ons of bel gewoon!

Teruggave van de huisboot

Bestel een cadeaubon

Het mooiste moment in het leven is je geliefden blij maken met een geschenk.
Verras je dierbaren met een persoonlijke cadeaubon voor een huisbootvakantie in Limburg. Eenvoudig en uniek, verzonden via e-mail of per post. Bestel via het bestelformulier en kies een bedrag of bepaal een bedrag naar eigen keuze.Total


Geschenkgutschein

Der schönste Moment im Leben ist, Ihre Lieben mit einem Geschenk glücklich zu machen.
Überraschen Sie Ihre Lieben mit einem persönlichen Geschenkgutschein für einen Hausbooturlaub in Holland. Einfach und einzigartig, per E-Mail oder Post verschickt.

Bestellen Sie über das Bestellformular und wählen Sie einen Betrag Ihrer Wahl.Total