Hoe werkt het reserveren?
Reserveren en boeken

Je kunt eenvoudig online via de website een huisboot reserveren. Je ziet dan direct welke huisboten nog vrij zijn op jouw data. Nadat je online hebt gereserveerd hebt, wordt de boot een week lang voor je vastgehouden. Per e-mail ontvang je van ons een bevestiging van de reservering. Als je binnen een week 30% van de huursom betaalt, wordt de reservering omgezet in een definitieve boeking. 

De resterende 70% dient 3 weken voor aankomst te worden voldaan. De betalingsdata staan vermeld op je boekingsbevestiging/factuur. Valt de aankomstdatum kort na de boekingsdatum, dan dien je het volledige bedrag ineens te betalen. Om problemen te voorkomen, verzoeken wij je tijdig te betalen. Ons boekingsprogramma verstuurt automatisch een betalingsherinnering. Betaal je later dan de aangegeven datum, dan annuleert het programma je reservering automatisch. 

Boekingsopties in het hoogseizoen

Periode 15 mei t/m 14 september

Lang weekend (vrijdag-maandag, 4 dagen / 3 nachten)

Midweek (maandag-vrijdag, 5 dagen / 4 nachten)

Week (maandag-maandag of vrijdag-vrijdag, 8 dagen / 7 nachten)

Kortere tijdseenheden kunnen in het hoogseizoen alleen last minute (1 week voor de reservering) geboekt worden.

Boekingsopties in het voorseizoen, de winter en het naseizoen

Periode 14 september t/m 13 mei

In het voorseizoen, de winter en het naseizoen is het ook mogelijk om naast een weekend, midweek of week 2 nachten te boeken met als aankomstdag vrijdag, woensdag of maandag.

Aankomst- en vertrektijden

De mogelijke aankomstdagen zijn maandag en vrijdag in het hoofdseizoen en maandag, woensdag of vrijdag in het voorseizoen, de winter en het naseizoen.

De mogelijke vertrekdagen zijn maandag, woensdag en vrijdag.

Aankomst is tussen 13.00 en 17.00 uur. Wij stellen het heel erg op prijs als je ons circa 30 minuten voordat je aankomt een WhatsApp stuurt naar +31 6 150 95 489, dan ontvangen wij je bij poort 9 van Otter Easy Houseboats.

Arriveer je later dan 17.00 uur? Neem dan contact met ons op via +31 6 150 95 489. We maken dan een afspraak met je voor de sleuteloverdracht.

Je dient op de dag van vertrek tussen 8.00 uur en 10.00 uur uit te checken.

Soms zijn er afwijkende aankomst- en vertrektijden mogelijk. Hiervoor kun je vooraf contact met ons opnemen.

Parkeergelegenheid

Je kunt bij Otter Easy Houseboats parkeren op een gereserveerde parkeerplaats op circa 200 meter van de aanlegsteiger. Het parkeerterrein is afgesloten. Je ontvangt van ons een toegangscode voor parkeerplaats 3, poort 9. Wil je meer dan één parkeerplaats gebruiken, laat dit dan even aan ons weten. Bij de steiger staan bagagetransportwagentjes die ook gratis gebruikt mogen worden.

Huren

In de huurprijs is het onderstaande inbegrepen:

 • De huisboot voor de duur van de boeking, compleet met inventaris en huisraad;
 • Aansprakelijkheidsverzekering en cascoverzekering;
 • Een volle brandstof-, gas- en drinkwatertank bij de sleuteloverdracht
 • Wifi gebruik in thuishaven De Spaanjerd;
 • Keuken met alle nodige keukenspullen, bestek, ketels en pannen;
 • Speciaal marinetoiletpapier en afbreekbaar afwasmiddel;
 • Vaar-, wandel- en fietskaarten en een map met belangrijke informatie;
 • Spellenbox, kleine verzameling speelgoed en boeken;
 • Liggeld in thuishaven De Spaanjerd;
 • Het gebruik van sanitaire voorzieningen in thuishaven De Spaanjerd;
 • Verbruikskosten (drinkwater en stroom) in thuishaven De Spaanjerd.
Vaarpakket met schipperstraining

Bij de huurprijzen kan een vaarpakket (inclusief schipperstraining) bijgeboekt worden.

Indien je niet wilt varen of varen door de weersomstandigheden niet mogelijk is, vervallen de optionele vaarkosten. Wanneer je beschikt over een vaarbewijs volg je ook de schipperstraining. Er kan in de regel gevaren worden (afhankelijk van de weersomstandigheden) van april tot november.

Vaarpakket voor de hele huurperiode inclusief schipperstraining, betaling ter plaatse:

Compact Klasse: € 90

Comfort Klasse M: € 100

Comfort Klasse XL: € 150

De kosten voor het varen kunnen ter plekke worden voldaan. Er kan alleen per pin betaald worden.

De brandstof is voor eigen rekening. Om te mogen varen, dien je met minimaal 2 volwassen personen te zijn (21+) en de schipperstraining gevolgd te hebben.

Verplichte schipperstraining

Wanneer je wilt varen, is het volgen van een schipperstraining verplicht. Tijdens de training word je vertrouwd gemaakt met de bediening van de huisboot en de elementaire vaarregels. 

De prijs van deze verplichte schipperstraining van 1 uur is inbegrepen in het vaarpakket. Het vaarpakket boek je als extra optie. Of er gevaren kan worden, is afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Verzekering & borgsom

Alle huisboten zijn all-risk verzekerd. Het eigen risico van de verzekering is gelijk aan de borgsom.

Het bedrag van de borgsom vindt u terug tijdens de boeking in het kostenschema of op uw boekingsbevestiging. Per type boot verschilt het borgbedrag. Deze kan tijdens de sleuteloverdracht ter plaatse via pinbetaling worden betaald. Wij accepteren geen creditcards. 

De borgsom dient als zekerheid voor de teruggave van de sleutels en de boot en als borgstelling bij verwijtbare schade aan de huisboot. Na afloop van het verblijf wordt de borgsom binnen 5 dagen teruggestort, mits er redenen zijn om de borgsom niet terug te storten. Indien er schade aan het schip of de inventaris is toegebracht, worden de kosten verrekend met de borgsom.

Het is mogelijk om de borgsom te verzekeren: dit kan via Yachtpool. Klik hier voor de voorwaarden of om de verzekering af te sluiten. (Engelstalig)

Annuleringsverzekering

Bij de reservering heb je de optie om een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze is niet verplicht, doch dringend aan te bevelen om je eigen risico te verkleinen. Je kunt via ons ook een schipper aansprakelijkheidsverzekering afsluiten bij onze partner "Yacht-Pool".

Shuttleservice

Kom je met het openbaar vervoer? Tegen een gereduceerd tarief halen wij je op bij het treinstation, de bushalte of een vliegveld in de regio. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste verbinding.

Hond

Je trouwe viervoeter is van harte welkom op onze huisboot. Wil je meer dan één hond meenemen, neem dan even contact met ons op. De toeslag voor een hond bedraagt € 30 per boeking. Wanneer er schade is ontstaan door toedoen van huisdieren wordt deze verhaald op de huurder.

Supboard verhuur en barbecueverhuur

Het is mogelijk om bij ons een stand up paddle of supboard en/of een gasbarbecue te huren. Je kunt dit bij de reservering opgeven. Aan boord is alleen het gebruik van een gasbarbecue toegestaan.

Extra Opties

Als je gaat varen, worden havengelden en brugkosten berekend. De havengelden van thuishaven De Spaanjerd zijn uiteraard bij de huurprijs inbegrepen, evenals het gebruik van de sanitaire voorzieningen in de haven.

Verder zijn er een aantal opties om de vakantie leuker te maken, zoals een ontbijt- en dinerservice, schipper inhuren, sloep boeken voor overdag, een aanlegplaats op het luxe Resort Maasresidence Thorn en meer. Klik hier wat de mogelijkheden zijn: 

 

Wat je zelf moet meenemen

Onze huisboten zijn compleet ingericht voor het aantal personen wat is aangegeven (zie ook inventarislijst). Een aantal zaken moet je zelf meebrengen: dekbedovertrekken, hand- en theedoeken. Dekbedden zijn aanwezig. dekbedovertrekken en handdoeken zijn op bestelling ook te huur. Aan boord draag je boot- of sportschoenen. Neem deze s.v.p. zelf mee.

Eindschoonmaak

De kosten van de verplichte eindschoonmaak vindt u terug op de boekingsbevestiging.

Hoe werkt het reserveren?

Selecteer en reserveer hier je huisboot naar keuze

Compactklasse Otter Easy Houseboats exterieur2
Comfortklasse M Otter Easy Houseboats exterieur2
Bukazu Otter Easy Houseboats Comfort Klasse M Plus boegterras
Otter Comfort klasse XL Bern
Comfort XL Otter Easy Houseboats
Otter Luxboot klasse Paris
Otter Luxboot klasse Bern

Bestel een cadeaubon

Het mooiste moment in het leven is je geliefden blij maken met een geschenk.
Verras je dierbaren met een persoonlijke cadeaubon voor een huisbootvakantie in Limburg. Eenvoudig en uniek, verzonden via e-mail of per post. Bestel via het bestelformulier en kies een bedrag of bepaal een bedrag naar eigen keuze.Total


Geschenkgutschein

Der schönste Moment im Leben ist, Ihre Lieben mit einem Geschenk glücklich zu machen.
Überraschen Sie Ihre Lieben mit einem persönlichen Geschenkgutschein für einen Hausbooturlaub in Holland. Einfach und einzigartig, per E-Mail oder Post verschickt.

Bestellen Sie über das Bestellformular und wählen Sie einen Betrag Ihrer Wahl.Total