De Maasvallei Grensmaas regio

tips in de omgeving

Limburg staat garant voor Bourgondische gezelligheid. Limburg is eigenlijk grenzeloos, een mengeling tussen Nederland, België en Duitsland. Je zult je er snel thuis voelen. Alles is in Limburg anders, ook het landschap is er heuvelachtiger dan in de rest van het land. Onder fietsers is de Maasstadjes-route dan ook al jaren populair. Maar ook varend is deze route zeker de moeite waard, want de Maasstadjes langs de route zijn stuk voor stuk aanraders.

De thuishaven van Otter Easy Houseboats, jachthaven De Spaanjerd op de grens van Nederland, ligt 5 km van het witte stadje Thorn, 15 km van Roermond en is verbonden met grote waterplassen waar tal van watersporten beoefend kunnen worden. Hij staat ook in verbinding met een internationaal netwerk van bevaarbare waterlopen. De Spaanjerd is bovendien de ideale uitvalsbasis om in de omgeving te shoppen, fietsen en wandelen.

 

Roermond en de Designer Outlet

De grootste stad in de omgeving van de steiger van Otter Easy Houseboats is Roermond. Deze bisschopsstad biedt voldoende bouwwerken en horecagelegenheden om je een dag te vermaken. Het mooie Munsterplein met de Munsterkerk, de Sint Christoffel-kathedraal en de Roerkade voor mooie zomeravonden.

En natuurlijk de Designer Outlet Roermond: hét shopping-paradijs met grote merken, op 5 minuten lopen vanaf de Roerkade. De magneet van Roermond! Wil je Roermond bezoeken of er zelfs overnachten? Denk dan aan jachthaven De Steel of de Prins Willem-Alexanderhaven. Beiden havens met diverse faciliteiten en toch dichtbij het centrum.

 

RivierPark Maasvallei

Dwars door RivierPark Maasvallei lopen diverse wandelroutes die het ontdekken waard zijn. Bij de 5 toegangsdorpen en startplekken aan de Belgische zijde (Kessenich, Aldeneik, Stokkem, Leut en Oud- Rekem) vind je een informatiebord over de bijbehorende wandelgebieden, elk met een eigen karakter. De routes variëren van 2,5 tot 15 km. Aan de Nederlandse zijde vind je wandelgebied Borgharen met routes variërend van 8 tot 19 km.

 

Thorn

Het witte stadje Thorn staat bekend om zijn vele witte huisjes, schattige kinderkopjes én pannenkoeken. Vroeger was het een miniatuurvorstendom met eigen rechtspraak en een eigen munt. Wanneer je voor de stad afmeert, loop je over de statige toegangslaan zo het centrum in.

 

Stevensweert

Stevensweert is een mooi oud vestingstadje op het ‘Eiland in de Maas’, tussen twee Maasarmen in. Je vindt er een reconstructie van de aarden wallen en brede gracht van vroeger. Aan de rand van het kleine dorpje liggen de Hompesche Molen (300 jaar oude graanmolen, de hoogste stellingmolen van Limburg) en de Molenplas (stepping stones, struinnatuur, grote grazers) die beheerd worden door Natuurmonumenten.

 

Maastricht

Ook de hoofdstad van Limburg, Maastricht, kun je met je huisboot bereiken. In deze aantrekkelijke stad kun je je met gemak een paar dagen vermaken. Het bruisende Vrijthof, fort Sint Pieter met zijn mergelgrotten, het Bonnefantenmuseum, het zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden. Op ongeveer 500 meter van de Markt ligt de oude binnenhaven met zijn gezellige horecagelegenheden. Hier kunnen ongeveer zeventig boten dagelijks aanmeren.

 

Maaseik

In België is Maaseik een bezoekje waard. De geboortestad van de gebroeders Van Eyck (schilders), met vele gezellige terrasjes en restaurants aan het 18e-eeuwse marktplein. Een prachtige Limburgse Maasstad waar altijd iets te beleven is!

 

Prima watersportprovincie

Op het gebied van watersport heeft Limburg ook veel te bieden. Grote rivieren zoals de Maas kun je afwisselen met de vele grote plassen die Limburg rijk is. Bij Roermond zijn de Maasplassen een waar eldorado voor de watersport. Maar Limburg heeft meer te bieden. Waterrecreatiecentrum Eijsden is de meest zuidelijke watersportplas in Nederland en Maasbracht heeft de watersporter ook veel ruimte te bieden.

Kijk voor meer informatie ook op:

 

Meer vragen?

neem contact op!

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

supboarden op de Maasplassen Otter Easy Houseboats

Zin in een watervakantie?

reserveer je boot naar keuze